23948sdkhjf

Avvecklar produktion i Ludvika

Verksamheten med 51 medarbetare har gått med förlust i flera år.
Den Västeråsbaserade verkstadskoncernen AQ Group har för avsikt att stänga ned sin enhet i Ludvika, enligt ett pressmeddelande.

Tätorten Ludvika ligger i den södra delen av Dalarna.

Åtgärden berör enheten Welded Structures som har 51 medarbetare på orten.

Bakgrunden är att verksamheten har gått med förlust i flera år. En kund har också meddelat att en produktfamilj flyttas utomlands vilket påverkar försäljningsvolymen negativt. AQ Group ser därför inte någon framtida lönsamhet.

– Verksamheten har en lång tradition på orten och den tekniska kompetensen hos medarbetarna är hög. För att långsiktigt stärka vår konkurrenskraft tvingas vi dock att vidta extraordinära åtgärder, säger koncernchefen Claes Mellgren enligt ett pressmeddelande.

AQ Welded Structures är en leverantör av stål- och aluminiumprodukter. Kunderna finns bland stora svenska industriföretag.

Produktionsytan i Ludvika är på 6 300 kvadratmeter. Enheten grundades 2008 och är en avknoppning från ABB:s tunnplåtsverksamhet.

AQ Group är en global tillverkare av komponenter och system till industrikunder. Koncernen har totalt cirka 4 500 medarbetare, varav cirka 75 procent i tillväxtländer utanför Sverige. Förra året omsatte koncernen 2,9 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141