23948sdkhjf

Nystartad verkstad investerar

Köper in en 5-axlig CNC-maskin från DMG MORI.
Harås Mekaniska, med bas i Stora Höga strax norr om Göteborg, maskininvesterar.

Daniel Jonsson är mannen bakom det nystartade företaget. Så sent som i januari förra året fick han tillgång till sin lokal och började med tillverkning i manuella maskiner.

Nu köper Harås in en ny 5-axlig CNC-maskin. Tanken är att kunna arbeta mer effektivt. Valet föll på en CMX 50 U från DMG MORI.

– Maskinen är perfekt för mina bitar, med bearbetning från fem sidor slipper vi fixturer och onödigt många tempon, det är max två tempon oavsett hur detaljen ser ut, säger Daniel Jonsson enligt ett pressmeddelande.

I maskininvesteringen ingick också ett verktygspaket från den lokala leverantören MG Verktyg.

Utrustningen är bestyckad med ett nollpunktssystem från Schunk. Tanken med det är att minska ställtiden så mycket det bara går.

– Det är vanligt att nystartade företag börjar med begagnade maskiner och spenderar mycket tid och pengar på reparationer och då bli det svårt att tjäna pengar. En ny maskin däremot med modern teknik som i detta fall med 5-axlig bearbetning är mycket mer driftsäker och producerar bra detaljer som är rätt i mått, då kan man tjäna pengar, säger Peter Smith som är säljare i DMG MORI:s västra distrikt, enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125