23948sdkhjf

Alstom har fått mångmiljardkontrakt

Alstom har skrivit ett kontrakt totalt värt nästan 1 miljard euro (motsvarande drygt 9 miljarder SEK) med Narva Elektrijaamad AS.
Avtalet inkluderar ett första kraftverksblock på 300 MW och en option på ett andra 300 MW block som kunden kan välja att lösa ut inom de närmaste 18 månaderna.

EU:s direktiv
Kraftverket använder det inhemska bränslet oljeskiffer som utvinns i östra Estland. Det nya kraftverket kommer att stå för en stor del av Estlands elproduktion och säkerställa att landet lever upp till EU:s direktiv avseende emissioner från kraftgenerering som kommer att införas fullt ut under 2016 i Estland.

Alstoms uppgifter
Kontraktet innebär att Alstom kommer att konstruera, tillverka, leverera, installera och driftsätta de två enheterna. Detta inkluderar leverans av inre bränslehantering, CFB panna, ångturbin, rökgasrening, styr- och kontrollsystem och elsystem för varje block.

En stolt vd
– Detta kontrakt illustrerar Eesti Energias fortsatta förtroende för Alstoms teknologi och expertis inom projektgenomförande. Vi är stolta över att få bistå i moderniseringen av Estlands kraftverkflotta och bidra till en ökad energitrygghet, säger Patrick Kron, styrelseordförande och vd för Alstomkoncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078