23948sdkhjf

Trelleborg och Freudenberg bildar nytt bolag

Trelleborg och Freudenberg har tecknat en avsiktsförklaring om att bilda ett 50/50 samägt bolag inom antivibrationslösningar för personbilar och tunga fordon.
Det nya bolaget kommer att bestå av Trelleborg Automotives verksamhet inom antivibrationslösningar samt av Freudenbergs motsvarande verksamhet, Vibracoustic. Den sammanlagda årsförsäljningen beräknas till cirka 12 miljarder kronor med 8 100 anställda i 17 länder.

Global ledare och stark partner
- Med detta samägda bolag bildar vi en global ledare och stark partner till våra kunder och skapar en plattform för offensiv utveckling och framtida tillväxt, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef i Trelleborgkoncernen. Bolagens kundportföljer kompletterar varandra på ett bra sätt samtidigt som Trelleborgs breda geografiska närvaro kompletteras av Freudenbergs produktportfölj. Sammantaget gör det att vi kommer att kunna erbjuda biltillverkare världen över marknadens bästa geografiska täckning och bredaste produktportfölj inom antivibrationslösningar.

Möjligheter
- Detta skapar möjligheter för en effektiv struktur i en fragmenterad marknad och jag ser fram emot att nu arbeta fram detaljerna till det som vi ser är en mycket värdeskapande lösning för Trelleborg, våra kunder och aktieägare, säger Peter Nilsson. Detta ger även möjligheter för den bästa fortsatta utvecklingen för Trelleborgs antivibrationsverksamhet samtidigt som det gör att vi kan fokusera på att fortsätta utvecklingen av övriga delar inom Trelleborgkoncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093