23948sdkhjf

Delex vässar sin trådbockning

Egentillverkade maskiner och avancerade automationslösningar är nyckeln.
Forshedaföretagets verkstad är rustad till tänderna. 18 fribockningsmaskiner, åtta maskiner för verktygsbunden produktion och ovanpå det ett antal specialmaskiner. Det rapporterar Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

En stor kundanpassning sätter avtryck i att Delex tillverkar de flesta av sina bockmaskiner själva. På så sätt kan kunden få en skräddarsydd lösning för sin produktion. Ingår i konceptet gör också allt ifrån produktutveckling och prototyptillverkning till bockning, efterbearbetning och montering.

– Svetsning, pressning och ändformning. Allt kan integreras i cellen för optimal effektivitet både vad gäller produktion och kostnad, säger företagets vd Erik Forsberg till sajten.

Företaget är i första hand specialiserat på trådbockning men levererar även tjänster inom rörbockning, plåtbearbetning, montering och svetsning.

Delex konstruerar med den senaste CAD/CAM- och ERP-mjukvaran – hela vägen från de första 3D-modellerna via APQP-processen och mest lämpliga produktionsmetod till färdig produkt.

Kunderna återfinns bland annat inom fordonsindustrin.

Företaget har även tagit fram en egen produkt, redskapshållarsystemet Toolflex, som säljs i 40 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094