23948sdkhjf

Snabbväxande maskinauktionär

Klaraviks auktionsplattform redovisar en 80-procentig ökning av omsättningen i Sverige under 2017 till cirka 600 miljoner kronor.

Det har nu gått cirka fem år sedan nätauktionsbolaget Klaravik etablerades. Efter en försiktig start har verksamheten accelererat hastigt under de senaste två åren. Vid ingången till 2016 fanns drygt 38 500 unika budgivare knutna till företagets plattform, i början av 2017 hade siffran ökat till drygt 62 000 och 21 januari i år passerades drömgränsen 100 000 budgivare då en ny aktör lade ett bud på en skjutstativtruck.

Med fler budgivare på plattformen får vi möjligheten till fler säljuppdrag, eftersom en viktig faktor för många av våra säljande kunder är att snabbt kunna frigöra utrymme då man ofta redan ersatt de sålda produkterna, säger Christian Lenander, vd på Klaravik.

Christian Lenander har stora förhoppningar om att expansionen ska fortsätta under innevarande år. Bland annat finns långt gångna planer på en fortsatt breddning av verksamheten. Dels är tanken att växa inom jordbruk och skogsnäring, dels att starta ett nytt affärsområde där målet är att få in fler konkursauktioner.

Ytterligare ett steg i framtidssatsningen är att anställa fler auktionsmäklare verksamma på fältet.

Redan i dag erbjuds ett brett utbud av entreprenadmaskiner under nätauktionerna. I skrivande stund finns exempel på såväl vibroplattor som bandschaktare, till och med ett parti med 150 ton kantsten finns tillgängligt för hugade spekulanter.

Något av flaggskepp bland de maskiner som hittills sålts under auktionerna är en Rocket Boomer – en borrigg som köptes av en norsk handlare.

Annars stannar merparten av de sålda objekten i Sverige. I synnerhet de mindre maskinerna. Enligt företaget finns dock en tydlig tendens att andelen maskiner som exporteras ökar med priset. Utöver Sverige förmedlar företaget kontakter mellan köpare och säljare även i Danmark, Norge och Östeuropa i en omfattning som gör att företaget redovisar en sammanlagd omsättning kring 700 miljoner kronor för 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157