23948sdkhjf

Trelleborg slutar tillverka bromsslangar

Trelleborg säljer sin verksamhet inom bromsslangar till personbilar och kommer istället fokusera mera på antivibration för personbilar.
Franska Flexitech köper Trelleborgs verksamheten inom bromsslangar till personbilar. Verksamheten finns i Brasilien och ingår i affärsområde Trelleborg Automotive.

Köpeskillingen uppgår till cirka 65 MSEK. Utöver köpeskillingen behåller Trelleborg tillgångar som primärt är kopplade till verksamhetens infrastruktur med ett värde om cirka 30 MSEK.

Enda verksamheten
Avyttringen är ytterligare ett led i Trelleborgkoncernens strategi att fokusera på utvalda segment.

- Det här är en bra lösning, säger Jim Law, affärsområdeschef för Trelleborg Automotive. Detta är den enda verksamhet Trelleborg har inom detta produktområde. Det är en lokal verksamhet i Brasilien och det skulle krävas allt för stora strategiska insatser för att utveckla affären, därför väljer vi att avyttra den för att ge utrymme för andra satsningar.

Ökat fokus på antivibration
Trelleborg Automotive har sedan länge en större verksamhet i Brasilien inom antivibration för personbilar, vilken utvecklats mycket väl och genom avyttringen möjliggörs ytterligare fokusering mot denna del.

Den avyttrade verksamheten har en årlig försäljning om cirka 140 MSEK och drygt 200 anställda och all försäljning sker på den brasilianska marknaden.

Kräver godkännande
Förvärvet förutsätter berörda myndigheters godkännande och bedöms kunna slutföras under första kvartalet 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078