23948sdkhjf

Duroc Industrihandel växer kraftigt

Affärsområdet ökade omsättningen med hela 31 procent oktober-december.
Industrikoncernen Durocs affärsområde Industrihandel ökade omsättningen med hela 31 procent till 116 miljoner kronor (88) för perioden oktober-december förra året.

– Konjunkturläget i allmänhet fortsätter att vara gott på de segment och marknader som vi är verksamma inom. Tillväxten inom tillverkningsindustrin i Norden och Baltikum är stark och investeringsklimatet hos kundbasen är positivt. Industrihandel gjorde ett starkt kvartal jämfört med föregående år, säger företagets vd John Häger enligt rapporten.

Industrihandels rörelseresultatet förbättrades till 8,1 miljoner kronor (1,6). Rörelsemarginalen steg till 7,0 procent (1,8).

En stark efterfrågan särskilt i Sverige och Finland indikerar förutsättningar för en god försäljning även kommande kvartal, heter det.

Duroc har också vidtagit åtgärder för att effektivisera och sänka kostnadsmassan. Det gäller framförallt den svenska marknaden.

Affärsområdet uppvisar stora säsongsvariationer där den nu rapporterade perioden traditionellt är årets starkaste kvartal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078