23948sdkhjf

Kraftigt ökad efterfrågan för Sandvik

Resultatet var klart bättre än väntat i det fjärde kvartalet förra året.
Sandvik rapporterar ett resultat före skatt på 7 702 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2017. Det kan jämföras med förväntningarna som var 7 375 miljoner kronor enligt företaget SME Direkt.

– Under fjärde kvartalet ökade efterfrågan betydligt jämfört med samma period föregående år, och order och intäkter redovisade en organisk tillväxt på 15 procent med en stark utveckling inom samtliga affärsområden. Kundaktiviteten ökade i alla de tre större geografiska regionerna och inom samtliga kundsegment. Den höga efterfrågenivån bidrog till att den justerade rörelsemarginalen ökade till 17,0 procent (15,0), vilket gav en ökning på 24 procent av det justerade rörelseresultatet, säger företagets vd och koncernchef Björn Rosengren enligt bokslutsrapporten.

Orderingången var 24 106 miljoner kronor. Här väntades 23 219 miljoner kronor.

Styrelsen föreslår en utdelning på 3:50 kronor per aktie för helåret.

– Jag är mycket nöjd med vårt tydliga fokus på kostnadseffektivitet under den här perioden med hög efterfrågan. Jag är särskilt nöjd med vad Sandvik Machining Solutions och Sandvik Mining and Rock Technology har presterat, säger Björn Rosengren enligt rapporten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.767