23948sdkhjf

Husqvarna växer

Företaget bedömer att deras nettoomsättning ökar snabbare än den uppskattade marknadstillväxten.
Husqvarna rapporterar ett rörelseresultat på -70 miljoner kronor (-108) för det fjärde kvartalet.

Nettoomsättningen ökade till 6 130 miljoner kronor (5 768). Den valutajusterade tillväxten var elva procent.

– Husqvarna Group avslutade året med ytterligare ett kvartal med förbättrat resultat. Det fjärde kvartalet är det säsongsmässigt minsta vad gäller försäljning och rörelseresultatet och är därför oftast negativt, säger företagets vd och koncernchef Kai Wärn enligt bokslutsrapporten.

Styrelsen föreslår att utdelningen för 2017 höjs till 2,25 kronor per aktie (1,95).

– Viktigast av allt är att vi levererar på vårt mål att uppnå lönsam tillväxt; nettoomsättningen ökar snabbare än den uppskattade marknadstillväxten, rörelsemarginalen förbättras och vi blir mer kapitaleffektiva. Utvecklingen gynnades av god tillväxt inom viktiga produktområden så som robotgräsklippare och batteridrivna produkter i både Husqvarna och Gardena samt av framgångar för Gardena både avseende geografisk expansion och fler försäljningskanaler, säger Kai Wärn.

Husqvarna tillverkar bland annat kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna. De gör också produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och åkgräsklippare.

Produkterna säljs i fler än 100 länder och koncernen har omkring 13 000 medarbetare i 40 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141