23948sdkhjf

Privatpersoner köper Swede Matics konkursbo

Konstruktionsföretaget Swede Matic AB i Kallinge gick i konkurs i november 2010, men nu är den fortsatta driften säkrad.
Enligt Sydöstran har fyra privatpersoner köpt konkursboet och de nya ägarna är Ulf Bodén, Lars Nilsson, Thomas Karlsson och Leif Persson.

– Det är en stor lättnad bland personalen. Samtidigt är det såklart sorgligt att utomstående blir drabbade med de 25-30 leverantörer som inte kommer bli betalda fullt ut, säger Nils G Rosenqvist, företagets vd till tidningen.

Lämnar KMT Robotics för eget företag
Leif Persson är i dag vd på KMT Robotic Solutions i Ronneby, men han väljer nu att lämna företaget och blir till våren ny vd på Swede Matic.

– Jag har valt att lämna KMT då jag ser Swede Matics som en större utmaning. Här kommer jag också in på ägarsidan vilket jag tycker är mycket intressant, säger Leif Persson.

Behåller företagsnamnet
Swede Matic har lämnat in en ansökan till Bolagsverket och hoppas kunna behålla företagsnamnet.

Produktionen kommer stort sett att bli som den har varit, men företaget behöver fler ben att stå på.

– Swede Matics har en ganska stor befintlig kundkrets. Men vi behöver fler ben att stå på. Jag har tidigare jobbat mycket gentemot marknaden och förhoppningsvis kan det löna sig, säger Persson till Sydöstran.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094