23948sdkhjf

Rekordkvartal för Autoliv

Försäljning och bruttovinst låg på den högsta nivån företaget någonsin redovisat för ett enskilt kvartal.
Bilsäkerhetsföretaget Autoliv rapporterade rekordhöga intäkter i det fjärde kvartalet. Utfallet uppges också stödja företagets mål för år 2020.

Intäkterna var 2 729 miljoner dollar (2 604). Organiskt ökade de med 1,1 procent.

Aktieanalytikerna hade räknat med 2 716 miljoner dollar respektive en en ökning med 0,4 procent enligt Inquiry Financials prognossammanställning.

– Det fjärde kvartalet avslutade ett rekordår med spännande tillkännagivanden. Vi är nöjda över att försäljningen och bruttovinsten för fjärde kvartalet är de högsta vi redovisat för något kvartal. Helåret 2017 var också det bästa året vi redovisat sett till försäljning och bruttovinst. Utifrån denna stabila bas blickar vi framåt med höga förväntningar, då orderingången för 2017 nådde historiska rekordnivåer för båda våra segment Passive Safety och Electronics, säger företagets styrelseordförande, vd och koncernchef Jan Carlson, enligt ett pressmeddelande.

Vid kvartalets början förväntades en ”i princip oförändrad” organisk försäljning och en justerad rörelsemarginal på ”mer än nio procent”.

Rörelseresultatet exklusive så kallade engångskostnader uppgick till 263 miljoner dollar och den justerade rörelsemarginalen till 9,6 procent. Väntat var här 247 miljoner dollar respektive 9,1 procent.

För det första kvartalet räknar företaget med en organisk försäljningstillväxt på mindre än en procent. Den justerade rörelsemarginalen förväntas bli runt nio procent. Den totala försäljningstillväxten förväntas bli drygt sju procent.

För helåret är indikationen en justerad rörelsemarginal på omkring nio procent och en organisk försäljningstillväxt på över sju procent. Det innebär en total försäljningstillväxt på mer än 11 procent.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11