23948sdkhjf

Mattias Bergman blir ny vd för Bil Sweden

"Jag är stolt över svensk fordonsindustri".
Elbilstillverkaren Nevs tidigare vd Mattias Bergman blir vd för branschorganisationen Bil Sweden.

– Fordonsindustrin går igenom en stor förändring just nu både avseende ny teknologi och nya affärsmodeller. Det innebär både affärsmöjligheter och utmaningar för våra medlemmar och oss som branschorganisation. Mattias Bergman tar med sig relevant erfarenhet och nätverk till sin nya roll som vd, säger Magnus Jonsson, ordförande i Bil Sweden, enligt ett pressmeddelande.

Mattias Bergman är utbildad civilekonom och har en lång erfarenhet av högre positioner i näringslivet både i Sverige och utomlands. Under flera års tid var han verksam på Exportrådet och arbetade med svenska företags expansion i Asien. Han var tidigare under fem års tid vd för elbilstillverkaren Nevs.

– Jag är stolt över svensk fordonsindustri och att fortsätta arbetet med att möta marknadens nya krav blir en spännande uppgift. Samtidigt som Sverige behöver en konkurrenskraftig fordonsindustri med både tillverkning och utveckling i framkant så måste vi fortsätta arbetet med att göra den svenska marknaden för mobilitetslösningar och transporter attraktiv, säger Mattias Bergman enligt pressmeddelandet.

Bertil Moldén lämnar som vd efter tolv år. Han går nu i pension men kommer att stå till organisationens förfogande fram till sommaren.

Bil Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar. Medlemsföretagen står tillsammans för omkring 99 procent av den svenska nybilsförsäljningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078