23948sdkhjf

Från kris till nyanställningar

Atrans i Holmsund har nu levererat första exemplaret av sin nya aluminiumvagn.
Bakom vändningen ligger företagets satsning på en ny typ av lätt släpvagn för flis, gjord av aluminium och rostfritt stål. Ytterligare tre personer anställs.

– Vårt nytänkande att satsa på aluminium och rostfritt stål har väckt ett enormt intresse och orderförfrågningarna bara ökar, säger företagets vd Jens Alexandersson till Affärsliv24.

På företagets hemsida står att läsa att Henri Lundin, i Uppsala, är först att ta emot Atrans allra första leverans av den nya, lättare släpvagnen som har utvecklats i rekordfart.

Från skiss till färdigt ekipage tog det nio månader, att jämföra med normalt 24 månader.

Ett gigantiskt tekniksprång på så kort tid, enligt Atrans.

Henri Lundin är vd och ägare av Lundins Entreprenad.

Han fick släpvagnen levererad på kvällen och åkte då direkt iväg på första körningen. Nästa morgon ringde han Jens Alexandersson, vd Atrans. Vad sade du till honom?

– Jag berättade att den 4-axlade släpvagnen motsvarade förväntningarna. Och dom var högt ställda eftersom det är ett nytt koncept. Det här är ju en helt ny konstruktion.

Vad fick dig att vilja köpa?

– Det var Atrans nya satsning på rostfritt stål och aluminium. Den kombinationen innebär många fördelar, där lägre vikt är den viktigaste. För mig innebär det en besparing på 1 300 kilo. På så sätt kan jag alltså lasta 1 300 kilo mer. Det blir mycket pengar på ett år. Vi kör mellan sex-åtta laster per dygn, säger Henri Lundin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095