23948sdkhjf

ABB-teknik till schweiziska tåg

ABB tar order värda 55 miljoner dollar från Stadler Rail.
ABB har tagit hem order värda runt 55 miljoner dollar från den schweiziska tågtillverkaren Stadler Rail på utrustning som ska bidra till att maximera driftsäkerheten och energieffektiviteten i rullande material för två schweiziska tågoperatörer.

ABB ska leverera specialkonstruerade traktionsomriktare med integrerad utrustning för strömförsörjning ombord samt traktionstransformatorer och batteriladdare för 28 dubbeldäckartåg som ska levereras till BLS, det största privata järnvägsföretaget i Schweiz.

Traktionsprodukterna omvandlar elektricitet från luftledningarna till de spänningsnivåer som tågens motorer och hjälpkraftsystem (för belysning, värme, ventilation, dörrar etc.) kräver.

SBB Cargo
ABB ska också leverera traktionsomriktare och traktionstransformatorer till SBB Cargo, enheten för järnvägsfrakt inom Swiss Federal Railways, för 30 nya rangerlok som kopplar vagnar och tågset.

De nya rangerloken är en hybridmodell med en kompletterande dieselmotor för att kunna nyttjas även på järnväg som inte är elektrifierad. Loken har oöverträffad driftsäkerhet och energieffektivitet.

”Det här kontraktet är ett tydligt bevis på ABB:s speciella kombination av ledande spetsteknik och järnvägsexpertis”, säger Ulrich Spiesshofer, chef för ABB:s division Discrete Automation and Motion i ett pressmeddelande.
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097