23948sdkhjf

De är Sveriges främsta entreprenörer

I går kväll knep Mellgren och Andersson från AQ Group titeln.
Claes Mellgren och Per Olof Andersson är Sveriges främsta entreprenörer.

Under torsdagskvällen blev det klart att de två från AQ Group i Västerås vann när den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year avgjordes i Stockholms stadshus.

För drygt 20 år sedan skulle deras dåvarande arbetsplats på ABB läggas ned, men Claes och Per Olof hade andra planer.

Utan startkapital utifrån, då de fick nobben både från banker och Almi.

Det man hade var en affärsidé som de trodde på, tillika en stor kund. I dag är AQ Group en av Nordens största leverantörer av komponenter och system till industrin.

Juryns motivering löd:

”Med ett tydligt ledarskap har Claes Mellgren och Per Olof Andersson lyft sitt företag från en blygsam position till en omsättning och tillväxt som imponerar. Från en fallfärdig fabrik i Bulgarien till ett internationellt bolag med krävande kunder över hela världen. Trots hård konkurrens och prispress har årets vinnarduo byggt en företagsgrupp som gått med vinst 92 kvartal i rad.”

– Först och främst vill jag gratulera Claes Mellgren och Per Olof Andersson. Sedan vill jag passa på att lyfta alla de fantastiska entreprenörer vi har runt om i Sverige, det är otroligt glädjande att få ta del av deras inspirerande berättelser och resor. Det ska bli spännande att följa Claes och Per Olof i den internationella finalen och intressant att se hur Sverige kan mäta sig bland världseliten av entreprenörer, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Vinnarna utsågs av en extern oberoende jury, ledd av juryordförande Katarina Martinson, huvudinvesterare och styrelseledamot i investeringsbolaget Fidelio Capital.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094