23948sdkhjf

Plåt och Laserteknik i Trollhättan robotinvesterar

Har köpt in en svetsrobotstation från Robotcenter Laxå.
Robotcenter Laxå har slutlevererat en svetsrobotstation till företaget Plåt och Laserteknik i Trollhättan.

– Vi är mycket nöjda med såväl leverans, installation och igångkörning säger PLT:s vd Jan Björk, enligt ett pressmeddelande.

Plåt och Laserteknik är en leverantör inom laserbearbetning av plåt- och metallprodukter på den nordiska marknaden. De arbetar med laserskärning och lasersvetsning.

Företaget gör även vidareförädling i form av bockning, borrning, gängning, trumling, målning, MIG/TIG-svetsning och montage.

Företagets huvudägare, med två tredjedelar av aktierna, är Prototal i Jönköping. Plåt och Laserteknik har ett 15-tal medarbetare.

Bland kunderna finns ett brett tvärsnitt av svensk verkstadsindustri. Till en början hade företaget ett stort beroende av bilindustrin. I dag betjänar de omkring 100 olika företag. Ett 15-tal kunder svarar för 80 procent av omsättningen.

Robotcenter uppger att det under det senaste halvåret har varit full fart på leveranserna. Antalet förfrågningar på kompletta stationer och serviceavtal ökar hela tiden, heter det.

Under de senaste månaderna har företaget skeppat ut tre stationer på export medan övriga gått ut på den svenska marknaden.

Ett projekt som nyligen har levererats är alltså till Plåt och Laserteknik i Trollhättan.

– Ett väl fungerande serviceavtal med RCL säkerställer att stationen underhålls på ett korrekt och bra sätt, säger Jan Björk enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078