23948sdkhjf

Ericsson investerar i Kista

Telekomföretagets mekaniska enhet köper in sin andra maskin från Hurco.
Telekomföretaget Ericsson investerar vid sin enhet i Kista strax utanför Stockholm. Det handlar om en andra maskin från Hurco.

Den här gången blev det flaggskeppet VMX60SRTi som är en simultan femaxlig maskin med ett arbetsområde på 1524 mm x 660mm.

– Detta är en oerhört flexibel maskin som passar vår produktion perfekt. Vi har varit mycket nöjda med vår första Hurco som fungerat klanderfritt i alla år, säger Peter Ericsson som är avdelningschef vid verkstaden i Kista, enligt ett pressmeddelande.

Ericssons mekaniska enhet i Kista utvecklar och tar fram prototyper till företagets konstruktörer för kunna prova olika typer av tekniska lösningar. De arbetar just nu med att modernisera arbetssätt och maskinpark för att kunna ge möjlighet att använda många nya typer av material och bearbetningssätt i företagets utveckling av nya produkter. Medarbetarna vid enheten har generellt lång erfarenhet på området.

Hurco tillverkar fleroperationsmaskiner och svarvar, huvudkontoret ligger i USA. Nordiska Wemag säljer företagets maskiner på den svenska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141