23948sdkhjf

Ahlsell öppnar jättestort

Fortsätter sin expansion i Linköping.
Ahlsell lanserar ännu en butik och nu har inflyttningen startat. Butiken hittar kunderna på Tornbyområdet i Linköping. Den 5 februari går den att besöka för första gången.

Ahlsell fortsätter att växa med sitt butiksnät för professionella yrkeskunder. I dag kan över 200 butiker räknas in i Norden.

Den nybyggda butiken i Linköping omfattar nästan 5 000 kvadratmeter och är därmed en av företagets största i Sverige.

– Vi har varit med och utformat de nya lokalerna från början och fokuserat på att förbättra samspelet mellan kund, butik och säljavdelning, säger butikschef Peter Gustafsson, enligt ett pressmeddelande.

De har även utökat antalet parkeringsplatser.

– Vi har sett över logistiken kring lastning av skrymmande gods som nu blir enklare, säger Peter Gustafsson.

Den nybyggda butiken utformas enligt företagets redan etablerade butikskoncept, där tydlig skyltning och exponering av varorna, ska vara tongivande.

Det blir en så kallad fullsortimentsbutik med ett brett utbud inom VVS, el, VA/bygg, förnödenheter, verktyg & maskiner och personligt skydd samt kvalificerad rådgivning, heter det.

Förutom butik kommer lokalen också att inrymma kontor för cirka 50 säljare.

Ahlsell Sverige är dotterbolag till Ahlsell och har en lång historik bakom sig då företaget grundades 1877, står det att läsa på hemsidan. Koncernens omsättning uppgår till cirka 27 miljarder kronor, varav Ahlsell Sverige omsätter 17 miljarder kronor.

Koncernens huvudkontor är beläget i Liljeholmen i Stockholm. Vidare har Ahlsell ett logistikcentrum i Hallsberg.

Ahlsell Sverige har runt 3 300 medarbetare, varav 700 arbetar på Logistikcentrum i Hallsberg, 700 i butiker och 1 600 som inne- och utesäljare runt om i landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094