23948sdkhjf

Bjöd in stjärnkocken Edin Dzemat

Gnosjö Automatsvarvning drev innovationsfrågor mitt på produktionsgolvet.
Företaget Gnosjö Automatsvarvning rullade i veckan ut en orange matta på sitt industrigolv. Mitt på produktionsgolvet hade de dukat upp till ett Innovation Dinner för ett 40-tal gäster. På uppstaplade lastpallar lagade stjärnkocken Edin Dzemat mat för gästerna.

– Middagen är ett led i vår satsning att driva innovationsfrågor tillsammans med kunder och samarbetspartners. För tre år sedan hade vi seminarier med äventyraren Renata Chlumska och Karl Mc Faul från European Spallation Source, i år drev vi diskussionerna själva runt borden med hjälp av Agnes Sävenstedt från Innovation 360, säger företagets vd Linda Fransson enligt ett pressmeddelande.

De frågor som diskuterades vid sex olika bord hade förberetts en vecka före. Det omfattade allt från medborgarlöner till industrins automation och framtiden för elbilen. För att diskussionerna skulle hållas aktiva bytte alla bord mellan rätterna. Därutöver hade de också anlitat mötestecknaren Maja Larsson som tecknade det som sades och gjordes live.

– Redan dagen efter kan jag konstatera att vi har fått idéer kring både produktion och personal som vi ska gå vidare med. Dessutom fick hela vår personal ägna en halv dag åt innovation, bland annat genom att tänka och laga mat med Edin, vilket vi också ser som oerhört viktigt för att inspirera, attrahera och behålla de bästa medarbetarna, säger Linda Fransson.

Företaget har ett 50-tal medarbetare och är sedan 1974 specialiserat på svarvning av komplexa detaljer. Det handlar om stora serier där kraven är högt ställda på precision.

I deras maskinpark ingår rundbordsautomater, hydromat och CNC-svarvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.284