23948sdkhjf

Renholmen får ny vd

Per Jonsson blir vd för maskintillverkaren.
Maskintillverkaren meddelar att Per Jonsson kommer att ta över som vd efter att nuvarande vd Gunnar Marklund går i pension.

Per Jonsson har sedan tidigare arbetat inom Renholmen som montör, montageledare och är i dag projektchef på företaget.

– Det känns väldigt spännande och inspirerande. Renholmen är ett välskött, välkänt och växande företag och jag är glad och stolt över att få ta vid och driva det vidare i samma fina anda som har gjort oss marknadsledande i dag. Jag brinner verkligen för ledarrollen och entreprenörskapet, säger Per Jonsson enligt ett pressmeddelande.

Gunnar Marklund kommer att sitta kvar som vd på företaget fram till och med april. Efter det kommer han att fungera som bollplank till Per Jonsson fram till han går i pension i början av 2019.

– Renholmen går in i kommande verksamhetsår med en väldigt fin orderbok. Vi har etablerat oss i Finland där vi nu är den starkaste leverantören av virkeshanteringsutrustning. Vi fortsätter att rekrytera ny kompetens och öka våra resurser. Min roll blir att ta tillvara på all kunskap som Renholmen samlat under många år med Gunnar i spetsen, och fortsätta utvecklingsarbetet så att vi kan bli ännu effektivare och ligga kvar i topp, säger Per Jonsson enligt pressmeddelandet.

Renholmen tillverkar maskiner, linjer och utrustning som hanterar virke. Det handlar om till exempel kapsystem, läggare, buffertar och hela koncept för råsorteringar, vidareförädlingsanläggningar och justerverk. Företaget ingår i Profuragruppen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094