23948sdkhjf

Sandvik köper tillverkare av utrustning för krossning och sortering

Sandvik förvärvar 80 % av aktierna i Shanghai Jianshe Luqiao Machinery Co., Ltd. i Shanghai, Kina.
Förvärvet av Shanghai Jianshe Luqiao Machinery Co., Ltd. (“SJL”), i Shanghai beräknas vara slutfört inom sex till nio månader, efter godkännande av berörda myndigheter.

SJL är ledande inom utveckling och tillverkning av utrustningar för krossning och sortering, inklusive förbrukningsvaror och service, för den kinesiska gruv- och anläggningsindustrin.

Företaget har även en betydande närvaro utanför Kina vad gäller konkurrenskraftiga och kostnadseffektiva lösningar för krossning och sortering.

Två tillverkningsenheter
SJL har 1200 anställda och beräknas 2010 ha en omsättning på omkring 1 000 MSEK, varav 85 % inom krossning och sortering för gruv- och anläggningsindustrin.

Bolaget har två tillverkningsenheter i Shanghai samt försäljnings- och serviceenheter i de flesta provinser i Kina och flera andra länder.

Ledande i Kina
– Förvärven ligger i linje med Sandviks långsiktiga strategi för fortsatt lönsam tillväxt och vårt mål är att bli en ledande leverantör av lösningar för krossning och sortering på den kinesiska marknaden och internationellt, säger Lars Josefsson, chef för affärsområde Sandvik Mining and Construction.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11