23948sdkhjf

Ahlsell expanderar kraftigt i Gällivare

Gruvbolagen i norr satsar och företaget gynnas av den pågående samhällsomvandlingen.
Ahlsells butik i Gällivare har en stark utveckling med draghjälp från att gruvbolagen satsar. Företaget gynnas också av den pågående samhällsomvandlingen.

Enheten säljer alltmer material och verktyg till industri, bygg och anläggning.

Butiken sysselsätter 14 medarbetare. Butiks- och lagerytan uppgår till omkring 3 000 kvadratmeter. Enheten förfogar över 9 500 artiklar i sitt lager.

– Vi har en väldigt bra marknad i Gällivare. Först byggde LKAB det nya pelletsverket MK3 och andra stora investeringar, sedan kom Aitik 36 och nu samhällsomvandlingen, säger butikschefen Katarina Norman enligt ett pressmeddelande.

Företaget Ahlsell grundades redan för 140 år sedan. Det är börsnoterat sedan 2016. I övre delen av Norrland finns de på sex orter från Umeå till Kiruna.

– Butiken omsätter nu cirka 40 miljoner kronor per år och med våra avtalskunder så kommer vi upp till cirka 140 miljoner. Vår styrka är att vi kan leverera till industri och byggmarknad och har till exempel en satellitbutik i Vitåfors. Det hade vi under bygget av MK3 och Aitik 36, och även i Pajala när det var som hetast under Northlandtiden, säger Katarina Norman enligt pressmeddelandet.

Ahlsell har totalt drygt 5 200 medarbetare, 220 butiker och tre centrallager och omsätter totalt så mycket som drygt 26 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142