23948sdkhjf

Verkstäderna går ihop

Gör en större tillbyggnad av lokalerna och investerar i ny teknik.
Företagen Tilcon och Manovi går ihop. De är båda baserade i Varberg i Halland.

Manovis historia går tillbaka till år 1892 då familjen Gustafsson startade verksamheten. Tilcon grundades nästan 100 år senare 1986 och har sin verksamhet centralt i Varberg.

Under våren slås verksamheterna samman. Tilcon flyttar till Torpa och de verkstadslokaler som Tilcon använder centralt i Varberg hyrs ut.

Det sker också en renodling. Trä & lack-avdelningen på Manovi som främst tillverkar och renoverar kök och köksluckor kommer att säljas. Enheten sysselsätter 2,5 personer.

Företagens stora kundgrupper är medicinteknik, byggindustrin, automotive och elteknik.

– Bakom de här kundkategorierna döljer sig välkända svenska storkoncerner och dess underleverantörer ned till mindre familjedrivna verksamheter vilket i sig är en trygghet, säger Mattias Jerkvall som är verkstadschef på Manovi, enligt ett pressmeddelande.

En större tillbyggnad sker också i Torpa efter sammanslagningen. Den ska stå färdig 2019.

Den nya verkstaden kommer att byggas upp med ny teknik, automatisering, robotar, scanning och 3D-skrivare.

– Vi planerar investeringar i robotar och 3D-skrivare. Förvärv finns också i planerna, säger Andreas Bengtsson som är en i ägarfamiljen, till Metal Supply.

Företagen verkar som rena legotillverkare som producerar olika komponenter i serier upp till 700 000 stycken per år ned till prototyper och enstyckstillverkning. De bearbetar olika metaller och plaster, ytbehandlar och köper in och förädlar elektronikkomponenter, graverar maskinskyltar, trycker logotyper, monterar, kalibrerar och packar i kartong.

Bolagen ägs av familjen Bengtsson och har tillsammans 22 medarbetare och beräknas omsätta 25 miljoner kronor under 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062