23948sdkhjf

Alfa Laval på industriuppköp i Danmark

Alfa Laval har ingått ett avtal om att förvärvar Aalborg Industries.
Köpeskillingen för Aalborg Industries Holding A/S är totalt 5,0 miljarder kronor, på en skuldfri basis.

Aalborg Industries har ungefär 2 600 anställda och förväntas generera intäkter om cirka 3,3 miljarder kronor under 2010.

Alfa Laval förväntar meningsfulla försäljnings- och kostnadssynergier som ett resultat av förvärvet.

Aalborg Industries
Företaget, med huvudkontor i Aalborg, Danmark är idag leverantör av produkter, system och servicelösningar huvudsakligen till marin- och offshore-marknaderna, men även till kraftbolag och andra industriella slutmarknader.

Aalborg Industries produkter inkluderar bland annat pannsystem, värmeflödessystem, system för återvinning av spillvärme samt inert gassystem.

Attraktiva marknadssegment
Enligt ett pressmeddelande från Alfa Laval bidrar företaget med marknadsledande positioner inom attraktiva marknadssegment, inklusive pannsystem, värmeflödessystem, och inert gassystem.

Samtliga av dessa segment har betydande inträdesbarriärer, bestående av omfattande certifieringsprocesser, en lång historia av innovationer samt ett globalt servicenätverk.

Företaget har dessutom omfattande tillverknings- och ingenjörsresurser i snabbväxande marknader som Kina, Vietnam och Brasilien.

Nya slutmarknader och kunder
-Aalborg Industries kompletterar Alfa Laval på ett fantastiskt sätt och jag är glad att kunna välkomna ett starkt och välskött företag till koncernen, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval.

“Aalborg Industries stärker vårt produkterbjudande av energieffektiva och miljövänliga lösningar. Förvärvet utgör en unik möjlighet eftersom det både stärker utvecklingen av våra befintliga lösningar inom marin och offshore. Samtidigt som vi kan erbjuda Aalborgs produkter till nya industriella slutmarknader och kunder.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078