23948sdkhjf

Maskintillverkare får order från fordonsindustrin

Kunden är LKN Industriautomation som har beställt från dem under många år.
Maskintillverkaren Specialteknik, som är baserad i Göteborgsförorten Västra Frölunda, har fått en order från fordonsindustrin.

– Vår kund för denna order är LKN Industriautomation. Vi har under många år varit en leverantör till dem och deras kunder inom fordonsindustrin, säger Specialtekniks vd Joakim Majava till Metal Supply.

Den här gången handlar det om tre stycken så kallade gripperhållare som färdigställdes strax före årsskiftet.

Med hjälp av Specialtekniks lackbox som finns i huset så kunde de även utföra målningen i egen regi. Det uppges ha varit viktigt då industrin ofta kräver en kort leveranstid.

Företaget Specialteknik har funnits i 50 år och ingår sedan några år tillbaka i Pågen-koncernen.​ De omsätter 21 miljoner kronor och har 12 medarbetare.

Från början var de en ren byggnadssmidesfirma. Över åren har det dock skett en utveckling mot avancerad maskinbearbetning, maskinkonstruktion, montage och tjänster för industriservice.

I verkstaden har de både manuella och styrda maskiner med fokus på tillverkning i korta serier. Som komplement till den skärande bearbetningen har de även plåt och svets.

​Företaget tillverkar maskindelar till större projekt men även enskilda komponenter. I montagehallen byggs maskinerna ihop så att de kan testas före leverans till kund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094