23948sdkhjf

Volvo Cars moderniserar i Skövde

EuroMaint Industry har fått i uppdrag att ta fram en AGV-prototyp med ett nytt styrsystem för slutmonteringen av motorerna.
- Vi har tidigare levererat fixturerna till Volvo Cars befintliga AGV-system. Nu arbetar vi gemensamt i ett moderniseringsprojekt där vi i AGV:n byter ut det överliggande styrsystemet från slingor i golvet till ett system styrt via radio, säger Patrik Sahlberg, affärsområdeschef på EuroMaint Industry.

Flexibilitet
- Genom att använda standardiserade och öppna system skapar vi flexibilitet i produktionen samtidigt som vi sänker våra underhållskostnader betydligt. EuroMaint Industry kan våra system och processer och känns därför som en naturlig samarbetspartner i detta projekt, säger Jens Lindqvist, projektledare på Volvo Cars i Skövde.

Enligt ett pressmeddelande ska prototypen levereras i mitten av februari och utvecklas hos EuroMaint Industry i Skövde.

Ett AGV-system (Automated Guided Vehicle) är ett transportsystem som används i tillverkningsindustrin. Den består av förarlösa truckar som transporterar material mellan ett antal monteringsstationer. Ett styrsystem kommunicerar med AGV:n som ställer in höjd, vinkel och rotation enligt operatörens önskemål för respektive moment.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.082