23948sdkhjf

Elva industrier samarbetar inom additiv tillverkning

Sätter upp samriskföretaget Amexci med bas i Karlskoga.
Elva svenska industrier har gått ihop och skapat samriskföretaget Amexci som ska arbeta på området för additiv tillverkning i Karlskoga i Värmland. Tanken är att öka innovationstakten och förbättra affärsnyttan. Det skriver Alfred Nobel Science Park i ett pressmeddelande.

Det var Marcus Wallenberg som samlade ledningen för flera svenska industriföretag i början av förra året. Bakom satsningen står företagen FAM, Saab, ABB, SKF, Scania, Atlas Copco, Höganäs, Electrolux, Husqvarna, Stora Enso och Wärtsilä.

– Vi befinner oss förvisso i uppstartsfasen för Amexci men med ett starkt team på plats kommer vi inom kort ha verksamheten i gång för att driva projekt tillsammans med våra ägare, säger Edvin Resebo som är vd för Amexci enligt pressmeddelandet.

Företaget är inriktat mot additiv tillverkning i metall inom tre olika tillverkningsteknologier. Skälet till att just Karlskoga valdes för etableringen är bland annat stadens industriella infrastruktur. Amexci ska arbeta för att hjälpa sina ägare och även andra industrier vad gäller tillämpningen av additiv tillverkning.

– Det är fantastiskt att Amexci nu etablerar sig i Karlskoga. Saab har varit drivande i att sätta upp bolaget. Att detta händer nu i Karlskoga betyder mycket för oss eftersom Saab Dynamics sedan 2013 är en drivande part i Tillverkningstekniskt Centrum i Karlskoga, ett samarbete mellan lokal industri och akademi och Alfred Nobel Science Park, säger Göran Backlund som är chef för affärsutveckling och strategi på Saad Dynamics. Han är även samordnare på området för 3D-printing av metaller inom försvarskoncernen Saab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078