23948sdkhjf

Sitab i samarbete med Gävleföretag

"Vi bildar en riktig stark konstellation".
Sandvikenbaserade Sitab har ingått ett samarbete med företaget Byggkonstruktören.

Arbetet gäller att ta fram konstruktioner till byggprojekt. Företagen ska gemensamt ta fram balkar, stommar och hela byggkonstruktioner. Stålstommen är något av ett byggnadsskelett och borgar för en konstruktions bärighet och stabilitet. Byggkonstruktören är baserat i Gävle.

– Med våra respektive spetskompetenser bildar vi en riktigt stark konstellation med synergier, säger Sitabs vd Emil Holmström enligt ett pressmeddelande.

Sitab (Sandvikens Industriteknik) förser industrin med specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service.

Bolaget har 60 medarbetare med verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

– Idén till samarbetet växte fram i samband med den stora byggboomen som nu sker så jag tog kontakt med Hasse Hemlin på Byggkonstruktören som redan hade kontor i Stockholm då vi siktar in oss i första hand på Mellansverige och Stockholmsregionen, säger Sten-Åke "Stenna" Holmström, tidigare vd och grundare av Sitab, enligt pressmeddelandet.

Målgruppen uppges vara arkitekter, byggentreprenörer och fastighetsbolag. Men det kan också röra sig om enskilda företag som ska bygga helt nytt eller bygga ut befintliga lokaler.

Företaget Byggkonstruktören har 14 medarbetare och är specialiserat på konstruktionsritningar, beräkningar och byggnadsbeskrivningar.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093