23948sdkhjf

Absolicon tar order från Colgate-Palmolive

Värdet på ordern är en halv miljon och solfångarna ska levereras till våren nästa år.
Det Härnösandsbaserade solenergiföretaget Absolicon har i ett samarbete med Solar++ tagit en order från Colgate-Palmolive.

Tätorten Härnösand ligger i Ångermanland.

Ordern är värd en halv miljon kronor. Solfångarna ska bidra med trycksatt hetvatten i tillverkningsprocessen vid en grekisk fabrik. Planerad leverans är till våren nästa år.

– Det här är en viktig order och ett genombrott för vår teknik. Som okänd leverantör kan det vara svårt att komma in i de multinationella företagen med nya energilösningar. Nu har vi tagit första steget och det öppnar för nya affärsmöjligheter, säger företagets vd Joakim Byström, enligt ett pressmeddelande.

Affären beskrivs som en direkt följd av samarbetet med ledningen för det grekiska företaget Saravanos Process.

– Saravanos industrikontakter i Grekland är till stor nytta för oss. Absolicon har dessutom gjort en pilotinstallation i Aten som fått många besökare från multinationella företag som söker nya energilösningar för att kunna minska användningen av fossila bränslen, säger Joakim Byström enligt pressmeddelandet.

Det globala företaget Colgate-Palmolive tillverkar rengöringsmedel, tandkräm, tvål och andra hudvårdsprodukter. Företaget har över 300 fabriker.

Absolicon bygger för närvarande två robotiserade produktionslinor – en i Sverige och en i Kina. Dessa kommer att tillverka en 5,5 kvadratmeter solfångare var sjätte minut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078