23948sdkhjf

Tar hem stor komponentorder värd 20 miljoner

Levererar till specialbyggda containrar där varje enhet väger 20 ton eller lika mycket som ett helt lok.
Företaget Stena Components har tagit hem en stororder värd 20 miljoner kronor.

Bakgrunden är att snart inleds rivningen av kärnreaktorerna O1 och O2 vid Oskarshamns kärnkraftverk. För att förvara rivningsmaterialet krävs specialbyggda containrar med mycket tjocka väggar som hindrar strålning. Dessa komponenter kommer från Stena Components i Nybro.

– Det känns oerhört roligt att vi i hård konkurrens fått denna order. Kravställningen från kärnkraftsbranschen är tuff men vi har en kompetent och professionell organisation i Nybro som är van vid stora utmaningar så jag känner mig trygg i vårt åtagande, säger företagets vd Jan Fjeldså enligt ett pressmeddelande.

Det räcker inte med vanliga plåtcontainrar för att förvara rivningsmaterialet. För att hindra strålning i det här fallet måste väggarna vara upp till 15 centimeter tjocka. Varje container väger därmed 20 ton vilket är i princip lika mycket som ett helt lok väger.

– Det går bra nu, vi syns i fler och fler sammanhang och löser utmaningar för allt fler kunder, säger Jan Fjeldså enligt pressmeddelandet.

Stena Components tillhandahåller verkstadskompetens och stålkomponenter genom precisionsskärning och CNC-bearbetning för nordisk industri. Produktionsanläggningarna finns i Nybro och Molkom. Företaget har 160 medarbetare och en omsättning på 300 miljoner kronor. Bolaget ingår i koncernen Stena Metall.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079