23948sdkhjf

Historisk investering i maskin

Tillverkaren satsar mer än 10 miljoner kronor i bland annat en cnc-styrd press.
Torsåsföretaget Spring Systems gör en historisk maskininvestering. Det handlar om en satsning i 10-miljonersklassen och det är deras hittills största maskininvestering. Den uppges ha möjliggjorts av danska Hagens förvärv av företaget tidigare i år. Torsås ligger i Kalmar län.

– Vi ska kunna växa oss rejält mycket större. Målet är att öka försäljningen med 50 procent på ett antal års sikt, säger företagets vd Göran Appert till Metal Supply.

Spring Systems är en stor nordisk tillverkare av fjädrar, tråddetaljer, clips och komponenter. Kunderna finns inom bilindustrin, skog och trädgård, bygg, vitvaror med flera andra branscher.

– Automotive är vår största kundgrupp. Omkring 80 procent av intäkterna är mot fordonsindustrin, uppger Göran Appert för Metal Supply.

Nu köper de in en Bihler GRM NC. Det handlar om en CNC-styrd press- och formningsmaskin som uppges lämpa sig för att tillverka komplicerade detaljer med hög hastighet.

Maskinen är också kompletterad med ett så kallat leantool-system som ska innebära enklare, snabbare och en mer kostnadseffektiv produktion. Gamla verktyg som körs i så kallade Finzer-maskiner kan också överföras via ett modulsystem till den nya maskinen.

Beslutet om investeringen togs den 8 december. Leverans förväntas ske till efter semestern nästa år.

Företaget tror att det här kan innebära fler affärsförfrågningar och möjligheter för deras kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096