23948sdkhjf

Truck- och vagntillverkaren anställer

Helge Nyberg växer kraftigt och sätter upp ett helägt dotterbolag i Tyskland.
Helge Nyberg sätter upp ett nytt helägt dotterbolag i Tyskland. Tanken är att stärka ställningen på en marknad som växer snabbt. Det innebär också upp mot tio nya jobb vid huvudkontoret i Ulricehamn de kommande två åren. Tätorten Ulricehamn ligger i Västergötland.

– Runt sjuttio procent av tillkommande personal behövs i produktion och montering och resterande 30 procent avser tjänstemän, säger företagets vd Peter Sprigg till Metal Supply.

Helge Nyberg utvecklar och tillverkar truckar och vagnar i Ulricehamn, under varumärket Ergobjörn. Företagets produkter finns tillgängliga globalt i över 60 länder. För närvarande har de 42 medarbetare.

– Vi växer med omkring 20 procent i år och jag räknar med att vi växer ytterligare nästa år. Trenden med ett ökat utnyttjande av våra produkter inom e-handel och industrin gynnar oss, säger Peter Sprigg.

Tyskland är en av Sveriges viktigaste exportmarknader och företagets tyska enhet kommer att ligga i Bensheim. Helge Nyberg har sålt till den tyska marknaden i hela 25 års tid.

– Vi ser en stor potential i att vara i Tyskland. Helge Nyberg har en lång historia och redan fem etablerade säljare. Nu blir vi ännu mer lokala och det stärker vår ställning, säger Peter Sprigg enligt ett pressmeddelande.

Bland annat rekryteras en ny försäljningschef för Tyskland, Österrike och Schweiz som blir bolagets fokus. Dimitris Tsakiris tillträder tjänsten till årsskiftet.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063