23948sdkhjf

Ökade volymer för ventilationsföretaget

Investerar i en kantpress och stans- vinkelsax.
Motalaföretaget Rasch investerar. De köper en servoelektrisk kantpress och en stans- vinkelsax från Din Maskin. Det handlar om utrustning från Prima Power i form av Shear Genius 1530.

Rasch grundades redan på 1930-talet. I dag förfogar de över en yta på 10 000 kvadratmeter. Med hjälp av befintlig maskinpark uppnår de en flexibel tillverkning med möjlighet till snabb omställning mellan tillverkning av större serier och enstaka special- och projektanpassade produkter. I huset finns en egen utvecklingsavdelning och ett omfattande lager av standardprodukter.

– Vi har under flera år haft en positiv utveckling vad gäller produktionsvolymer och framtagning av nya produkter. Med den nya maskinen kan vi klara ökade produktionsvolymer och får samtidigt en snabb maskin, med korta omställningstider och möjligheter till nya verktyg som producerar nya former på våra detaljer. Den nya stansmaskinen är försedd med materiallager som underlättar obemannad körning av maskinen. Det är också ett stort plus att användargränssnittet är liknande det som vi har i en av våra andra stansmaskiner, säger platschefen Anders Wolving enligt ett pressmeddelande.

Alla företagets produkter ritas upp i 3D Cad. Det innebär att det går att göra plåtutbredningar och simulera rörelser. I det egna labbet utförs brand- och ljudprov, mätning av luftflöde, tryckfall och täthet.

Rasch tillverkar och och utvecklar ventilationsprodukter. Sedan mitten av 1990-talet ingår företaget i den Boråsbaserade koncernen Hydria Group. Det är en familjeägd koncern med fokus på svensktillverkade produkter inom ventilation och vattenrening. I koncernen ingår också ett antal servicebolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094