23948sdkhjf

Plåtbearbetaren investerar

"Vi måste satsa för att kunna ha kvar tillverkningen i Sverige".
Familjeföretaget CNC Plåt investerar och köper in ytterligare en kantpress. Den här gången satsar de på en ny SafanDarley 300-4100. Företaget är baserat i Västervik som ligger i Småland. Det är Din Maskin som har sålt utrustningen.

– Vi måste hela tiden investera för att hålla maskinparken uppdaterad och på så sätt kunna behålla tillverkningen här i Sverige. Maskinparken måste kontinerligt bli effektivare och kvaliteten i produktionen förbättras, säger företagets vd och ägare Johan Sjöblom till Metal Supply.

CNC Plåt är verksamt inom bearbetning av tunnplåt. Med hjälp av automatisering kan medarbetarna i stor utsträckning undvika tunga lyft och monotont arbete. Det utförs i stället av robotar.

Den nya pressen är på 300 ton och är fyra meter lång. Det är den fjärde kantpressen av modellen E-Brake som företaget investerar i.

– Som ansvarig säljare är det fantastiskt roligt att jobba med ett företag som ligger i framkant vad gäller maskinpark och effektiv produktion. Jag har haft förmånen att göra åtskilliga affärer med Johan Sjöblom genom åren och för ett tag sedan installerades även en stans- vinkelsax från Prima Power, SBe8, som är världens snabbaste och som var den första som såldes i Sverige. Som sagt – CNC Plåt är ett företag som investerar för att växa, säger Johan Söderberg som är distriktssäljare på Din Maskin enligt ett pressmeddelande.

Johan Sjöbloms far Åke Sjöblom blev företagare 1973. CNC Plåt startade i början av 1990-talet och är ett eget bolag.

2014 tog sonen Johan Sjöblom över verksamheten. Företaget omsatte strax över 100 miljoner kronor förra året och har 58 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079