23948sdkhjf

Nico Delvaux blir vd för Assa Abloy

Nuvarande vd Johan Molin lämnar efter tolv år.
Låskoncernen Assa Abloy har utsett Nico Delvaux till ny vd med tillträde senast den 18 juni nästa år. Han efterträder Johan Molin som lämnar som vd efter hela tolv års tid.

– I Nico Delvaux får vi en stark ledare med lång erfarenhet av stora globala verksamheter och mycket goda meriter. Han har lett komplexa och decentraliserade organisationer och har ett starkt fokus på innovation. Assa Abloy har gjort en fantastisk resa sedan bolaget bildades 1994. Jag är övertygad om att Nico framgångsrikt kommer att fortsätta utveckla koncernen, säger företagets styrelsordförande Lars Renström enligt ett pressmeddelande.

Nico Delvaux är för närvarande vd för finska Metso. Han har tidigare haft höga positioner inom Atlas Copco – bland annat som chef för affärsområdet Kompressorteknik. Delvaux är belgisk medborgare, född 1966.

Assa Abloy grundades 1994 och har 47 000 medarbetare globalt. Företaget är verksamt i fler än 70 länder och omsätter 71 miljarder kronor.

Företaget är verksamt inom lås- och dörrlösningar och tillhandahåller mekaniska och elektromekaniska lås, digitala dörrlås, säkerhetsdörrar, entréautomatik, hotellsäkerhet och lösningar för säker identifiering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157