23948sdkhjf

Scania levererar lastbilar till Liberia

Scania har fått en order på 50 lastbilar, samt en option på ytterligare 100 bilar, från Buchanan Renewables Fuels i Liberia.
Scanias lastbilar ska användas för transport av biobränsle som tillverkas av uttjänta gummiträd. Biobränslet exporteras men kommer även att användas för inhemsk kraftproduktion.

De första lastbilarna levereras i december och i leveransen ingår även reservdelar och etablering av en serviceverkstad.

– Vår förmåga att kunna leverera bilar som är anpassade för de tuffa förhållanden som gäller på grund av den dåliga kvaliteten på vägarna samt att vi tar ansvar för service och utbildning av mekaniker och förare har varit en vinnande kombination i den här affären, säger Andreas Larendius, chef för Scanias försäljning till skogsindustrin i ett pressmeddelande.

Plattform för ytterligare försäljning
Genom leveransen av lastbilar till Buchanan Renewables Fuels och etableringen av ett servicenät har Scania skapat en plattform för ytterligare försäljning på den liberiska marknaden.

– I dagsläget handlar det främst om leveranser av fordon till biståndsprojekt för återuppbyggnad av landet efter de många åren av inbördeskrig. Utvecklingen i Liberia är ett exempel på att det finns potential för ökad försäljning på de västafrikanska marknaderna, säger Mikael Schuer, som är ansvarig för Scanias försäljning i Liberia.

Buchanan Renewables Fuels har svenska Vattenfall och Swedfund som delägare. Huvudägare är McCall MacBain Foundation, som stöder och uppbyggnadsarbetet på flera områden, bland annat miljö, hälso- och sjukvård och utbildning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142