23948sdkhjf

Edeco tar steget mot toppen

Kapning väger tungt hos verktygsspecialisten EDECO och inför det nya året inleder de ett samarbete med japanska Amada Machine Tools.
Det kommande årsskiftet för med sig viktiga förändringar för Karlstadsföretaget Edeco Tool.

Efter moget övervägande har företaget beslutat sig för att ta det spännande steget vidare mot den absoluta toppen inom industriell kapning. Från och med 1 januari ingår Edeco samarbete med Amada Machine Tools, världens största tillverkare av bandsågblad.

- Att ta sig an en världsmästare är givetvis en spännande utmaning, säger Edecos VD Anders Höögh och får medhåll av försäljningschefen Lars Eriksson. Med 25 års erfarenhet känner vi oss dock redo.

Storsatsning i Europa
Amadas Europasatsning är både kraftfull och målmedveten. Ett tydligt bevis är det nyinvigda teknikcentrat Amada Village i tyska Haan.

Här finns huvudkontoret för Amadas europeiska gren Amada Mashine Tools Europe GmbH som blir Edecos avtalspart.

Och det nybyggda teknikcentrat där kunder över hela Europa kan testkapa material för att uppnå optimal prestanda och produktionsekonomi.

- Det är ingen tvekan om att Amada menar allvar, fortsätter Anders Höögh, nyss hemkommen från Haan. Efter att ha sett den nya anläggningen på plats kan man inte undvika att imponeras.

Produkter för Sverige tillverkas i Europa
Produkter avsedda för den europeiska marknaden utvecklas och tillverkas vid Amadas produktionsanläggning i Österrikiska Ternitz.

- Det är för oss en trygghet att ”våra produkter” hanteras på nära håll, säger Thomas Håkansson, Edecos produktchef inom kapning.

Edeco kan på så sätt enklare föra dialogen med Amada, bevaka kundernas intressen och delta i det löpande utvecklingsarbetet.

- Vi står väl förberedda inför uppstarten i januari, avslutar Anders Höögh, Lars Eriksson och Thomas Håkansson gemensamt. Produkterna finns här redan nu.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079