23948sdkhjf

EU-miljoner till Robotdalen

Det nya bidraget på 19 miljoner ska bland annat bidra till att bygga Robotdalens internationella varumärke och till utvecking av tunga fordon för effektivare industriellt utnyttjande.
Under 2007-2010 kunde Robotdalen, tack vare extra EU-medel, utöka verksamheten och genomföra framgångsrika satsningar för att få fram nya produkter, företag och jobb inom robotområdet.

Under 2011-2013 tilldelas Robotdalen ytterligare 19,2 miljoner från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Robotdalens grundfinansiering kommer från VINNOVA (Verket för innovationsstöd) samt samarbetspartners i Västmanlands, Örebro och Sörmlands län i form av Örebro universitet, Mälardalens högskola, regionförbund, kommuner och företag som bland annat Atlas Copco, Volvo och ABB Robotics.

Nya företag och nya produkter
Robotdalen har som mål att få fram 35 nya produkter och 35 nya företag till år 2013.

- Vi har kommit en bra bit på vägen - 16 produkter och 16 företag har sett dagens ljus – och fler är på gång, konstaterar Erik Lundqvist, chef för Robotdalen.

”Vår styrka är just förmågan att ta innovationer hela vägen från idé till kommersialiserad produkt, med slutanvändarens behov i fokus.”

Satsar internationellt
De nya EU-medel som Robotdalen har tilldelats kommer bland annat bidra till att bygga Robotdalens internationella varumärke samt öka effektiviteten i kommersialiseringsprocessen av nya produkter och företag.

Robotdalens tre kärnområden industrirobotik, fältrobotik och hälsorobotik får större utrymme att arbeta för ökad produktivitet hos små och medelstora företag, utveckling av tunga fordon för effektivare industriellt utnyttjande samt för att säkerställa etableringen av hälsorobotik som ny bransch, där Sverige tar täten.

- Vårt regionala fokus finns kvar, men vi har lyft blicken och satsar även nationellt och internationellt, berättar Erik Lundqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095