23948sdkhjf

Från Hammarö till Las Vegas

Askalob AB levererar en sk. spärrångmodul till vad som kommer att bli världens största solkraftsanläggning.
Arbetet har Askalon AB utfört som underleverantör till ångturbintillverkaren Siemens Industrial Turbomachines i Finspång.

- Vi har lång erfarenhet av leveranser mot ångturbin och Siemens Industrial Tubomachines i Finspång. Vi har på senare år levererat utrustning till flera solkraftverk, framförallt till Spanien, med kapaciteter upp mot 50MW, säger Mats Warnqvist, VD på Askalon

Slutbesiktning
Askalons modul förser tubinens axeltätningar med spärrånga under uppstart och reglerar läckageflödet under drift.

Processmodulen tillverkas och monteras i Askalons egen verkstad på Hammarö.

På torsdag 16/12 kommer Askalons modul slutbesiktas med representanter från slutkunden för att i början av nästa vecka skeppas från ett vintrigt Hammarö till ett betydligt varmare och soligare Kalifornien.

Askalon AB hoppas därefter få förtroendet att under 2011 leverera ytterligare två moduler till Ivanpah anläggningens andra och tredje tubin.

Uppmärksammats av Barack Obama
Slutdestination är USA och Mojaveöknen utanför Las Vegas där slutkunden Bright Source Energy sedan en månad tillbaks påbörjat bygget av en solkraftsanläggning som när den står klar sommaren 2013 kommer att producera 392MW.

Projektet som går under namnet Ivanpah efter platsen anläggningen är belägen på har uppmärksammats av såväl USA:s President Barack Obama som Kaliforniens Guvernör Arnold Schwartzenegger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094