23948sdkhjf

Weland har invigt rekordinvesteringen

Har satsat 60 miljoner i en 80 meter lång stans- och panelbockningslinje.
Familjeföretaget Weland bjöd på invigning av sin nya stans- och panelbockningslinje i småländska Gislaved den 7 december. Kunder, anställda och ägare var där. Det rapporterar Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

Det handlar om en investering på så mycket som 60 miljoner kronor, vilket Metal Supply tidigare rapporterat. Linjen är hela 80 meter lång. I samma flöde stansas, klipps, formas, bockas och staplas detaljer på pall. Allt sker helt automatiskt.

– Det här ger oss en otrolig kapacitet, säger företagets vice vd Björn Henrikson till sajten.

Weland hade sedan tidigare tre stansanläggningar i drift hemma i Smålandsstenar. De började under 2016 kolla på att investera i ytterligare en anläggning.

– Vi ville ha något som var state of the art i alla led, så avancerat, automatiserat och modernt som det bara gick att hitta, säger Björn Henriksson till Gnosjoregion.se.

De kontaktade Din Maskin och affären blev klar på Euroblech Hannover 2016.

Anläggningen var så stor att den inte fick plats hemma i Smålandsstenar. Därför valde de i stället Weland Industricentrums lokaler i Gislaved. Både Weland och Weland Lagersystem är nu hyresgäster under samma tak hos Weland Industricentrum.

– Det här är den största anläggning på mycket länge som vi varit med och levererat – och det är den största enskilda affär som Din Maskin någonsin gjort, säger företagets vd Alexander Ström till sajten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11