23948sdkhjf

Munters spår förlust på 15 miljoner

Affärsområdet Data Center påverkas av en försenad produktionsstart.
Munters som levererar energieffektiva luftbehandlings- och klimatlösningar förutser nu lägre än tidigare förväntat resultat i affärsområdet Data Center under det fjärde kvartalet.

Orsaken är lägre produktionsvolymer och högre projektstartkostnader. En del kvarvarande uppstartkostnader förväntas även under det första kvartalet nästa år.

Som tidigare meddelats i Munters delårsrapport för det tredje kvartalet som offentliggjordes den 9 november påverkas affärsområdet av en försenad produktionsstart.

Det handlar om en stor europeisk Data Center-order som tecknades under andra kvartalet i år, och delar av intäkterna, som beräknades bli intäktsförda under fjärde kvartalet i år, har förskjutits till första kvartalet nästa år. I senaste delårsrapporten redogjordes även för att de initiala uppstartkostnaderna varit högre än förväntat.

Projektet i Munters Data Center-fabrik i Europa har fortsatt haft lägre produktionsvolymer än tidigare förväntat under november och i början av december samt fortsatt höga uppstartkostnader. Detta påverkar resultatet för det fjärde kvartalet mer än tidigare förväntat.

Munters offentliggör av denna anledning ett preliminärt resultatutfall för affärsområdet Data Center för det fjärde kvartalet.

Det justerade ebita-resultatet för affärsområdet Data Center beräknas bli cirka minus 15 miljoner konor, vilket är 50 miljoner kronor lägre än tidigare förutsett.

All annan information relaterad till fjärde kvartalet kommer att presenteras i bokslutskommunikén den 16 februari.

Inför nästa år ser företaget goda förutsättningar att förbättra utförandet av Data Center-affären, heter det.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125