23948sdkhjf

Storsatsar på industriell mötesplats i Skövde

Assar Industrial Innovation Arena tillförs drygt 30 miljoner kronor över en treårsperiod.
Västra Götalandsregionen och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden satsar drygt 30 miljoner kronor över en period på tre år på mötesplatsen Assar Industrial Innovation Arena i Skövde.

Tanken är att stärka tillverkande industri och teknikföretag som är verksamma i regionen. Det ska ske genom utbildning, forskning och innovation.

– Beskedet är otroligt glädjande, det innebär att vi nu kan realisera vår gemensamma satsning i en högre hastighet och erbjuda teknik- och tillverkande industriföretag en innovationsmiljö i absolut världsklass, säger Tobias Björck, koordinator för Assar, enligt ett pressmeddelande.

Initiativtagare är Volvo Group Trucks Operations, Volvo Cars, Högskolan i Skövde, Gothia Innovation och IDC West Sweden.

Assar är en utvidgning av Gothia Science Park och kommer att finnas centralt i Skövde, på gångavstånd från stadens resecentrum, och i samma byggnad som Balthazar Science Center.

– Assar kommer att bidra till ett ökat tillflöde av kunskap och kompetens till Skaraborg. Det kommer i sin tur bidra till att möta industrins behov av hållbara konkurrenskraftiga lösningar inom produktion och produktionsteknik för att kunna stå upp mot den globala konkurrensen, säger Tobias Björck.

Gothia Science Park är en teknik- och forskningspark med IT-profil. Fokusområdena är IT med spets inom dataspel, simulering, beslutsstöd och virtual engineering.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063