23948sdkhjf

Sandvik säljer Hyperion för 4 miljarder

Bolaget köps av amerikanska KKR.
Sandvik har tecknat avtal om att avyttra Hyperion med huvudkontor i Fair Lawn, New Jersey, till det USA-noterade investmentbolaget KKR till ett pris om 4 miljarder kronor.

Bolaget Sandvik Hyperion levererar slitstarka verktyg, applikationer och komponenter i hårda och superhårda material.

Hyperion, med cirka 1 400 anställda, har under de senaste tolv månaderna rapporterat intäkter om 3,2 miljarder kronor, vilket representerar fyra procent av totala intäkterna för Sandvik-koncernen.

– Jag är nöjd att vi har hittat en ny ägare som kan säkerställa Hyperions fortsatta utveckling. Detta är ett viktigt steg i att fokusera på kärnverksamheter inom Sandvik och avyttringen skapar ytterligare utrymme för tillväxt och expansion av dessa, säger Sandviks vd Björn Rosengren enligt ett pressmeddelande.

– Hyperion är känt för hög kvalitet, effektiva produkter och en lojal kundbas. Vi ser en stor möjlighet att stötta företagets fortsatta tillväxt och kundrelationer genom att etablera affären som ett fristående bolag, säger Pete Stavros, ansvarig för KKR Industrials investeringsteam.

Hyperion kommer att fortsätta att rapporteras inom Other Operations i Sandviks finansiella rapportering tills affären är slutförd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078