23948sdkhjf

50 procent av omsättningen försvann

Stiga flyttade utomlands – nu lyfter automation och expansion AMV i Anderstorp.
Smålandsbaserade AMV Anderstorps Mekaniska Verkstad med 16 medarbetare har under de tre senaste åren genomgått en omfattande förvandling, skriver Gnosjöregion.se.

Beskedet 2015 om att företaget Stiga lämnar Sverige innebar för AMV att 50 procent av den totala omsättningen försvann utomlands till Stigas egna fabrik.

Ur detta historiskt tunga besked föddes det ny kraft och nya idéer. Idag är AMV ett företag som vänt den negativa trenden till att bli ett expansivt företag på en krävande marknad.

Varje dag tävlar AMV tillsammans med sina kunder, vilket de ser som nyckel till gemensam framgång.

– Vi har sedan beskedet arbetat kontinuerligt med att utveckla nya affärsområden och samtidigt investerat i modern och automatiserad produktion. Vi ser väldigt ljust på framtiden och har det senaste året visat att vi är på rätt väg, säger vd Gunnel Hellquist.

Företagets resa med ett omsättningstapp på 50 procent har varit krävande under de tre senaste åren.

Men det har varit lärorikt och utvecklande och nu kan de erbjuda kunder högautomatiserad tillverkning inom metallbearbetning.

Organisationen har växt sig stark genom åren och med den senaste tidens rekrytering är de redo att tillsammans med befintliga och nya kunder tävla vidare mot gemensamma mål.

Platschef, Thomas Hiljemark, ser framemot kommande år.

– Tillväxten vi ser nu är ett resultat av ett hårt och fokuserat arbete. Det finns en efterfrågan på marknaden och AMV:s unika kombination av laserskärning, stansning och bandjärnsbearbetning ger våra kunder rätt lösning för att producera deras plåtdetaljer. Vi har kapacitet i produktion och vi jobbar fokuserat varje dag för att tillsammans med våra kunder tävla om att bli bäst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094