23948sdkhjf

Tillverkaren i Värnamo byter ägare

Köparen ser stora synergier med flera av de bolag som redan finns i koncernen.
Per Vannesjö Industri köper Värnamoföretaget R-man. Säljare är moderbolaget Polstiernan Industri.

– Genom försäljningen av R-man kan vi fokusera på vårt arbete att vidareutveckla Polstiernan Industri med möbelindustrin som främsta kundsegment. Den nya ägaren har gedigen industriell kompetens, inklusive bred erfarenhet av fordonsindustrin och annan verkstadsindustri, och har dessutom en långsiktig inriktning, säger Polstiernan Industris vd Jörgen Ekdal enligt ett pressmeddelande.

Det förvärvade företaget tillverkar bockade rör till fordonsindustrin och annan verkstadsindustri. Verksamheten omsätter 100 miljoner kronor och har 50 medarbetare.

Industrikoncernen PVI har sitt säte i Västerås och omsätter 550 miljoner kronor. Antalet medarbetare är 260 personer. Koncernen har också innehav i de två relaterade industriföretagen Inducore och AnVa Industries som ingår som intressebolag. Inklusive dessa två är den totala omsättningen hela 2,5 miljarder kronor.

– R-man har genomgått en kraftfull turn-around under senaste året och är i dag ett lönsamt bolag. Det finns betydande potential i samarbete med övriga företag inom PVI, främst Ekenäs Mekaniska i Ekenässjön utanför Vetlanda med inriktning mot rörbockning, och EssKå Metallindustri i Landeryd utanför Hylte bruk som pressar plåt, framförallt genom hydraulpressning, säger Per Vannesjö som äger PVI, enligt pressmeddelandet.

Anders Thålin blir ny vd på R-Man efter Jörgen Ekdal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078