23948sdkhjf

Kilsta Metallvärden köper Enköpingsföretag

Kilsta Metallvärden har tillsammans med TEC Finance Sweden AB tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Eurovironment AB
Eurovironment erbjuder i första hand företagskunder ett koncept där man dels förbereder och installerar ny utrustning hos kunderna, dels tar hand om den utrangerade utrustning på bästa miljö- och ekonomiska sätt. I första hand rekonditioneras och säljs utrangerad elektronisk utrustning, i andra hand sorteras den utrustning som ej kan rekonditioneras i olika skrotfraktioner som levereras till smältverk för återvinning av bl.a. ädelmetaller.

Prognos
Eurovironment prognostiserar för innevarande verksamhetsår en omsättning på ca 11,0 mkr och en vinst på ca 0,5 mkr. Ökade krav på producentansvar bedöms öka möjligheterna till en intressant tillväxt under kommande år.

54,5%
Förvärvet är avtalat att genomföras per den 30 december 2010. Kilsta Metallvärdens ägarandel kommer att vara 54,5 % - resterande 45,5 % kommer att ägas av TEC Finance. Avsikten är att Kilsta Metallvärden kommer använda 9,0 % av aktierna i framtida incitamentsprogram i bolaget, varefter Kilsta Metallvärdens ägarandel kommer att vara 45,5 %.

Köpeskillingen
Köpeskillingen utgörs av en kontantdel som motsvarar det egna kapitalet i bolaget samt en tilläggsköpeskilling om en mindre del av vinsten efter skatt de kommande tre verksamhetsåren.

Läs hela pressmeddelandet här
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094