23948sdkhjf

Framtidens produktutveckling

Industrin kräver fler möten för att mixa branscher, kunskaper och kontakter.
Förra veckan träffades representanter från industrins olika led för att prata framgångsrik och hållbar produktutveckling på Svenska Mässan i Göteborg. Det stora behovet som industrin har idag är fler mötesplatser för att länka samman idéer med människor, kunskap och resurser

Innventia
– Vi behöver fler forum i Sverige för att få fart på nya idéer. Vi måste dela på kunskaper, kontakter och framgångar med andra såväl inom industrin som mellan olika branscher på samma sätt som man framgångsrikt gör i exempelvis Silicon Valley, säger Pia Wågberg, senior advisor på Innventia.

– Det finns många som brinner för viktiga frågor inom industrin, men få ställen att kanalisera energin till fokuserad action kring innovation vilket gör att många initiativ arbetar åt olika håll. Sverige är ett litet land som bör samordna framtidssatsningar för att nå resultat, säger Pia Wågberg.

Stålindustrin ser också stora möjligheter med att låta olika kunskaper mixas.

Jernkontoret
– Sverige är specialister på avancerade stål, vi har ett försprång gentemot övriga världen. För att behålla detta försprång, som är nyckeln till vår konkurrenskraft, måste ständigt nya idéer och affärsmöjligheter utvecklas. Vi behöver koppla ihop forskning, tillverkning och användning för att hitta material med förbättrade eller helt nya egenskaper, säger Peter Salomon, informationsdirektör på Jernkontoret.

Stena Recycling
– Material Fusion är en viktig kundarena för oss och ett sätt att sprida kunskap om att designa produkter så det är möjligt att på ett enkelt sätt återvinna materialen. Såväl metaller och plaster som annat avfall är helt enkelt bra råvara till nya material, säger Mats Torring på Stena Recyclings marknadsavdelning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094