23948sdkhjf

Tajt samverkan löste lösa lastbilshjul

Tillverkaren Lesjöfors har medverkat till ett lås som håller fast hjulet.
Lesjöfors Industrifjädrar i Nordmarkshyttan kontaktades av innovatören Jonas Flädjemark från Flädjemark Sports med en förfrågan om hjälp att utveckla ett nytt hjulmutterlås för lastbilar.

Kravet var att produkten skulle kunna monteras och avmonteras utan specialverktyg på vilken verkstad som helst. En annan viktig faktor var hållbarhet med en lång livslängd för produkten.

– Att låta tillverkaren av ens innovation komma in tidigt i processen innebär att man inte behöver göra om saker och ting flera gånger och håller både ner kostnader och arbetstid. Sen är det också så att ju fler som tänker runt den färdiga produkten, gynnar slutresultatet. Detta gäller särskilt om man som i Nordmarkshyttan jobbar helt prestigelöst och oerhört professionellt. Man kände sig verkligen trygg som innovatör, då jag inte sökte det färdiga patentet förrän vi var säkra på funktion och design av hjulmutterlåset, säger Jonas Flädjemark.

Låset för hjulmuttrar på lastbilar är en nyskapande tråddetalj som hindrar lastbilshjul från att ramla av. Det är en enkel och återanvändningsbar anordning.

En positiv sidoeffekt i arbetet med Nutblock var att med några små justeringar i tillverkningsprocessen så kan låset anpassas till vilken fälg/bultmönster som helst.

Ett distributionsavtal för produkten har tecknats med Safety Seal Europe som samarbetar med de flesta större verkstadskedjorna för däck och fälg i Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125