23948sdkhjf

Kverneland köper Migatronics svetslösning

Syftet är att optimera produktionsprocessen för en ny produkt.
Oddvar Tjåland, projektledare hos Kverneland Group i Stavanger:

– Det finns inte något alternativ till en svetsautomatiseringslösning för ett produktionsföretag i vår storlek och med vår ambitionsnivå. Automatisering säkrar enhetlighet och precision i produktions­processen, och – vad som kanske är ännu viktigare – det sker på ett ytterst effektivt och ekonomisk fördelaktigt sätt.

Kverneland Group är ett internationellt företag som utvecklar, producerar och distribuerar jordbruksmaskiner och -tjänster.

Koncernen grundades 1879. Kvernelandkoncernens fabriker är belägna i Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Italien, Ryssland och Kina. Koncernen har egna försäljningsbolag i 17 länder och exporterar till ytterligare 60 länder. I slutet av 2016 hade Kvernelandkoncernen 2 260 medarbetare, varav 74 procent arbetade utanför Norge.

Leverantören har i flera år använt robotar från Fanuc Robotics.

Robotsvetsanläggningen är i hög grad baserad på "RoBox Modular Concept", som är ett modulkoncept med många olika kombinationsmöjligheter. Robotcellerna kan därför anpassas och utbyggas helt efter kundernas behov, heter det.

Migatronic Automation förhandlar agenturerna Fanuc, Aro, Ideal och har ett program med långsömsautomater och rundsömsautomater.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094